La història de Masha

Gatos en adopción

La Masha és un exemple molt evident, de gata de colònia forta i lluitadora.

La seva història és molt trista, tot i que pensem que finalment tindrà un final feliç.

La Masha, era una gateta que habitava a una de les colònies que intentem controlar al centre urbà de Lliçà d’Amunt. El dia 09 de desembre de 2020, van avisar a una de les nostres volunàries que la gata es trobava estirada a terra i semblava que tenia els budells per fora, i en un estat molt crític de salut.

La vam portar de inmediat al veterinari del poble, Grup veterinària, que col.labora activament amb l´entitat, i una vegada sota sedació, observa que presenta necrosis de quasi la totalitat de la cua, junt amb lesions ulceratives i infeccions al voltant de la cua i zona genital.

Estat de la zona genital una vegada netejada.

Aprofitant la sedació, la renten per extreure-li tot el pus de la zona, se li extreu la pell necrosada de la vulva per poder cuidar la bufeta que l´impossibilitava la micció (fer pipí) i tenia l´abdomen tan inflamat, que també impossibilitava la defecació.

Dies després, quan la Masha ja estava estable, es veu la necessitat d´amputar-li la cua, ja que és impossible de recuperar degut al seu mal estat. Una vegada llesta per la cirugia, els veterinaris s´adonen que la Masha presenta fecalomes (una acumulació d´excremets al recte) intueixen que per problemes de paràlisis de l´esfinter.

No sabem que és el que li va passar exactament a la pobre Masha, per arribar a trobar-se en aquestes condicions, però per les lesions, els veterinaris pensen que va ser un cotxe que la va arrossegar, i és possible que passsessin uns dies des de l´accident, fins que la vam trobar.

La Masha va estar gairebé tres mesos ingressada el veterinari, i durant aquest temps, va aconseguir guanyar-se la simpatia de les persones que cuidaven d´ella. La Masha és trobava molt tranqui.la i relaxada al veterinari, tant, que la deixaven anar per la clínica en moments on no hi havia gaire gent o estaven recollint.

Arriba el mes de febrer i el moment de donar-li l´alta, però, després de mostrar-se tan social i afectuosa, ¿Com podíem tornar a soltar-la al carrer? I més després de tot el que havia passat. Una de les nostres voluntàries, es va oferir per tenir-la en acollida en el que li buscàvem a la seva família ideal.

Una vegada a la casa d´acollida, la Masha resulta ser una gata 10. Molt tranqui.la i afectuosa, tant amb la família que la acull, com amb els gats que ja convivien a la casa d´acollida. I com una gata que ha viscut sempre al carrer, molt agraïda. Ara només faltava trobar a la seva família definitiva.

gatos en adopción

Comença l´época dels gatets petits, i en el nostre cas, els gats adults es tornen invisibles per la majoria dels adoptants. La Masha es troba a gust a la seva casa d´acollida, però no es pot quedar per sempre.

Veient les poques possibilitats d´adopció que tenia amb els nostres recursos, junta i casa d´acollida decidim demanar ajuda a una entitat més gran, APAG. L´Associació Protectora d´Animals de Granollers, també col.labora activament amb nosaltres, i els hi vam demanar si entre tots, podíem aconseguir la tan esperada família per la Masha.

La Masha va fer entrada a APAG el dia 5 de Maig. La idea és que pugui quedar-se a la seva casa d´acollida mentre li trem una família perque no hagi d´estar al refugi. Esperem que més tard que d´hora, trobi una família on poder passar tota la seva vida.

Gatos en adopción

Si vols ajudar-nos amb casos similars a la Masha, pots fer una transferència al nostre número de compte, o fer-te teamer per només 1€ al més.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *